mst er en unik og skånsom træningsform, der gavner folk med gigt

Mst Nordic er ikke et fitnesscenter som de andre kæder, det er derimod et lille træningscenter med en helt unik træningsform, der ikke tilbydes andre steder i Danmark.

Mst træningen starter indefra og bevæger sig ud…

  1. Vi stimuleres leddene og fjerner affaldsstofferne, så risikoen for skader minimeres.
  2. Vi øger din bevægelighed og gør muskulaturen omkring leddene smidige.
  3. Vi træner de store muskelgrupper der giver udholdenhed og afhjælper belastningsskader.
  4. Du investerer 2 timer om ugen på mst og du bliver i stand til at klare alt andet i din fritid.

Skånsom træning der giver bedre livskvalitet

Mst styrker din krops indbyrdes funktioner mellem led, knogler, sener, muskler, nervesystem og bindevæv. Det giver dig helt ny energi og du skaber de optimale betingelser for, at du kan bibeholde en god livskvalitet.

  • mst er et træningssystem, hvor nøgleordet er mobilitet. Det består af simple øvelser, så alle kan være med uanset niveau.
  • mst mobiliserer på enkel og skånsom vis alle led og styrker muskulaturen i hele kroppen.
  • mst består af simple teknikker, hvor du lærer tyngdepunktlinjerne, får god balance og opnår maksimal bevægelighed.
  • mst giver frit flow i kroppens energibaner og aktiverer lymfesystemet, hvilket gør den natur- lige udrensning af affaldsstoffer optimal.

Hvorfor er der behov for mst træning?

Baggrund og tankerne bag

1. Den moderne livstil
Vores livsstil i dag, hvor vi alle i højere eller mindre grad sidder mange timer foran en skærm både på arbejdet og privat (computer, iPad, mobil, TV), er med til at skabe en større eller mindre skævhed i kroppen hos rigtig mange mennesker.

2. Vi træner forkert
Alligevel ridder mange af os med på sundhedsbølgen og træner løs på trods af skævhederne. Dvs man i princippet bare bygger oven på sin skævhed, hvilket ofte ender ud i små skavanker, smerter og skader.

3. Vi bliver ældre og ældre
Samtidig bliver vi ældre og ældre og kroppens mobilitet bliver automatisk svagere og svagere. Dog ønsker vi alle at kroppen skal være frisk og holde i længere tid, så vi kan få/have en aktiv alderdom.

Hvad er mst træning?

– Lær hvordan du træner med minimalt slid og maksimal effekt


Vi har alle større eller mindre skævheder

Back to basic
Med mst træning bliver du rettet op i de skævheder du eventuelt har, du forebygger at de små skavanker opstår, du udskyder din krops ældningsproces og du får nøglen til en mere effektiv træning.

Forstå kroppens akser
Mst træningen starter indefra. For når du forstår tyngdepunktslinjerne og akserne i kroppen og lære at bevæge dig rigtigt med de rigtige tryk og være i balance, så vil effekten af din træning samt alt det, du ellers laver i din fritid være helt anderledes.

Lær de simple principper
Så kort sagt drejer mst sig om at forstå nogle simple principper, så du kan træne med minimalt slid og maksimal effekt, samtidig med at du undgår forkerte slid, skavanker og dermed udsætter kroppens ældningstegn.

“Før jeg begyndte at træne hos Mst Nordic havde jeg næsten altid ondt i ryggen – det er forsvundet. Udover den effektive træning elsker jeg den gode atmosfære og den gode sociale stemning – og kaffen.”
Pia , 67 år
“Jeg havde igennem nogen tid haft tiltagende ledsmerter i hænder, fødder og nakke. Jeg prøvede fitnesscentre, men følte ikke at vejledningen var der. Jeg var nervøs for at ødelægge mine led yderligere, hvis jeg lavede øvelserne forkert. For godt et år siden startede jeg i MST. Her er trænerne fantastisk kompetente. Jeg kan mærke en kæmpe forskel i min krop, og tager ingen smertestillende medicin mere.”
Gitte, 45 år

Mst Nordic er et statsligt godkendt genoptræningscenter

Vi er en del af FritValgService, der understøtter borgernes mulighed for frit valg af genoptræning efter sundhedslovens §140.

Som borger har du ret til frit valg af leverandør af genoptræning, hvis din kommune ikke kan tilbyde opstart af genoptræning senest syv kalenderdage efter, du er udskrevet fra sygehuset med en genoptræningsplan.

Vi er godkendt som genoptræningscenter pga træningsformen. MST står for muskelosketal træning, der tager udgangspunkt i mobilitetsøvelser, som styrker muskler, sener og led. Træningsformen giver især seniorer, nyopererede eller folk med skader, livstilssygdomme og skavanker en gavnlig effekt.

Bestil en prøvetime