Hvad er mst træning?

Hvad er mst?

mst står for muskeloskeletal træning. Det er en målrettet og individuelt tilpasset træningsform, hvor du styrker hjerne, krop og psyke – samtidig. Uanset om du ønsker mere styrke og smidighed, bedre holdning, er skadet, har brug for genoptræning, vil i bedre form eller om du vil tabe dig, mærker du hurtige fremskridt med mst.

Midlerne er enkle, for de primære redskaber er nemlig din hjerne og din krop. Det er her, at Rocky møder Balletdanseren.

Derfor er mst unikt

Med mst udvider du evnen til at bruge kroppen som en samlet enhed. Din bevidsthed arbejder sammen med nervesystemet, som igen stimulerer dine muskler og din blodcirkulation. Du træner med hjernen, dvs. at du bevidst fokuserer på alle bevægelser. Dermed reaktiverer du dine nervebaner samtidig med at din krop bliver styrket.

Efter få måneder vil du opleve, at dine skavanker forsvinder, og at du faktisk kan helbrede dig selv.

Lær hvordan du træner med minimalt slid og maksimal effekt

På alle mst hold tages der udgangspunkt i at du lærer principperne. For med de rigtige principper i bagagen bliver din træning fremover automatisk mere effektiv. Og kan du først ‘sproget’ er det nemt for dig efterfølgende at vedligeholde og bygge videre.

Tankerne bag

Når du forstår tyngdepunktslinjerne og akserne i kroppen og lære at bevæge dig rigtigt med de rigtige tryk og være i balance, så vil effekten af din træning samt alt det, du ellers laver i din fritid være helt anderledes.

Så kort sagt drejer det sig om at forstå nogle simple principper, så du kan træne med minimalt slid og maksimal effekt, samtidig med at du undgår forkerte slid, skavanker og dermed udsætter kroppens ældningstegn.

Grundprincipperne

Med træning hos mst lærer du et ‘sprog’ og nogle principper, der gør at uanset hvilken sportsgren eller fritidsaktivitet du ellers dyrker, så ved du hvordan man bevæger og træner kroppen korrekt.

Dette er gavnligt for alle aldre og uanset hvilket niveau, man dyrker sin sportsgren på – da man netop undgår unødige skævheder, skavanker og skader og samtidig opnår en meget mere effektiv træning fremover.

Effekten

På grund af vores livsstil i dag, ser vi alt for tit at folk har en større eller mindre skævhed og træner løs på trods af den. Dvs de i princippet bare bygger oven på den skævhed, der så ender i små skavanker, smerter og skader.

Med mst træning bliver du rettet op i de skævheder du eventuelt har, du forebygger at de små skavanker opstår, du udskyder din krops ældningsproces og du får nøglen til en mere effektiv træning.

Ved at investere 2-3 timer om ugen på mst, gør du din krop i stand til at klare alt andet i din fritid uden at få de gængse slid, skavanker og skader.

Målet med mst

Målet med træningen er at udvikle og styrke din krops indbyrdes funktioner mellem led, knogler, sener, muskler, nervesystem og bindevæv. Du får det ikke bare bedre fysisk og psykisk, træningen giver dig også helt ny energi. Og på den måde skaber du optimale betingelser for, at du kan realisere dine mål og ønsker.

mst i praksis – sådan træner du

Du kommer rundt i hele kroppen og aktiverer alle led og muskler i en bestemt rækkefølge. Samtidig arbejder du med dit åndedræt, og det giver dig både kernestyrke, øger din kropsbevidsthed og gør dig mere smidig. Endelig giver træningen dine indre organer en rytmisk balance, som både frigør affaldsstoffer og psykiske spændinger.

Led og bevægelighed

Træningen styrker muskulaturen omkring leddene og du opnår maksimal bevægelighed. Resultatet giver frit flow i kroppens energibaner og aktiverer lymfesystemet. Det gør den naturlige udrensning af affaldsstoffer optimal.

Kernestyrke og holdning

Målet med denne del af træningen er at opnå den optimale grundholdning. Det får du, når det er skelettet, der bærer kroppen, og du dermed belaster muskulaturen mindst muligt. Samtidig træner du de store muskelgrupper og kernestyrken omkring kroppens center. Det giver dig stor udholdenhed og afhjælper alle former for belastningsskader.

Smidighed og redskaber

Træningen øger din bevægelighed og gør muskulaturen omkring leddene smidig.

I mst bruger vi bolde, underlag, træstokke, vægtstænger, kettlebells og 1-5 kg håndvægte – resten foregår ved at flytte egen kropsvægt.

Mobilitet

For at forstå vigtigheden af mobilitetstræning, der er en af grundstenene i mst træningen, må man først forstå, hvad mobilitet er.

Alle kan være med!

Al træning bliver tilpasset og tilrettelagt hver enkelt deltager. Derfor kan alle være med – uanset om du dyrker elitesport, lige har født, har haft en lang skadespause, og uanset om du er barn, teenager, ung, over 40 eller pensionist. Alle vil hurtigt mærke fremskridt med mst.

Nå dine mål

Vi tilbyder forskellige medlemskaber, så du kan få netop den træning,
der passer dig bedst, så du opnår dine mål.