Sommeren er endelig over os, hvor udelivet, hyggen i haven, turene på stranden og ikke mindst rejserne til de varmere himmelstrøg sætter ind. Bagsiden af medaljen er dog at mange af os bliver solskoldede og måske endda får soleksem. Vi smører eller sprayer løs med solcreme – helst i faktor 30, siger lægerne.

Den naturlige solbeskyttelse

Men man kan også styrke huden indefra ved hjælp af kosten. Frugt og grønt danner en naturlige solbeskyttelse, der gavner huden. Så man kan rent faktisk drikke og spise sig til en smukkere kulør, booste sin indre solbeskyttelse og forebygge solskoldning.

Har du en tendens til at blive solskoldet?

Så hiv fat i din juicer eller blender og prop den med gulerødder og farvede rodfrugter, da de alle indeholder masser af carotener, der fungerer som en slags indre UV-filter. Carotenerne lagres i underhuden og hjælper med beskyttelsen.

Et stort glas friskpresset gulerodsjuice hjælper med opbygningen af hudens forsvar mod solens UV-stråler og dermed også mod solskoldning. Men det er ikke kun gulerødder, der opbygger huden – generelt betyder mere C-vitamin i kosten også mere C-vitamin i blodbanen og dermed selvfølgelig også i underhuden. Så brug også gerne masser af citrusfrugter som lime, citron, appelsin og grape i din juice, da de alle indeholder store mængder C-vitamin.

Et glas er ikke nok

Det er en god idé at starte med de kulørte frugter og grøntsager i god tid, da det tager tid at opbygge nye stærke og modstandsdygtige hudceller. Optimalt drikker og spiser vi betragtelige mængder frugt og grønt hele året rundt – men man kan sætte turbo på opbygningen 8 -10 uger inden sommeren for alvor starter.
Selvfølgelig kan man ikke nøjes med at drikke friskpresset gulerodsjuice og så ellers ligge og stege i solen hele dagen. Men ønsker man en sund og modstandsdygtig hud, så er det vigtigt at huske, at den opbygges af det, vi til dagligt putter i munden.