Jo flere armbøjninger du som mand kan tage,
jo mindre er risikoen tilsyneladende for en hjerte-kar-sygdom.

Det er kort skitseret konklusionen i en ny undersøgelse fra Harvard T.H. School of Public Health.

De har igennem 10 år overvåget og sammenlignet hjertesundheden blandt en gruppe aktive midaldrende brandmænd.

I forbindelse med diverse test og undersøgelser viste det sig således, at de mænd, der kunne tage over 40 armbøjninger, havde hele 96 procent mindre risiko for at udvikle en hjerte-kar-sygdom end dem, der kun kunne tage 10 i træk før udmattelse.

Rigtig mange mennesker i verden har truslen om en hjerte-kar-sygdom hængende over hovedet – og nu mener forskerne altså, at de har fundet en let måde, man som mand kan måle sin hjertesundhed.

Ifølge studiet kan antallet af armbøjninger i hvert fald give en klar indikation. Og undersøgelsen viser overraskende nok, at kapacitet og ‘evne’ til at tage push-ups faktisk er tættere forbundet med risikoen for hjerte-kar-sygdomme end resultaterne af tests på løbebånd.

Ifølge undersøgelsen er armbøjninger altså tilsyneladende vejen frem, når det kommer til at teste hjertesundheden hjemme på stuegulvet. Og selvom man måske ikke lige kan tage 40 i streg, kan helbredet godt være okay – men jo flere, jo bedre…

Læs undersøgelsen her